duminică, 18 martie 2012

Obiecte decorative din sticla


    
  OBIECTE  DECORATIVE  din  STICLĂ

     Sunt de profesie arhitect, iar cea de a doua pasiune care îmi ocupă timpul este realizarea de obiecte decorative din combinaţii de materiale, culori şi texturi diferite, ce conduc la crearea unui obiect decorativ unicat, un cadou cu adevarat original.

         De pildă, acelaşi obiect, cu formă prestabilită şi din acelaşi material, poate fi personalizat într-o varietate de moduri. În cazul de faţă am utilizat acelaşi tip de obiect pentru realizarea a două vaze complet diferite:
- prima este realizată cu foiţele de argint şi cupru peste decoraţii aplicate direct pe suprafaţa de sticlă;
- cea de-a doua este realizată prin aplicarea foiţei de aur pe o vopsitore prealabila ce i-a conferit textură.
         Extremităţile au fost decorate cu sfoara din cânepă şi apoi vazele au fost antichizate. Rezultatul este extrem de diferit, cele două vaze păstrându-şi  numai forma de ansamblu identică.


         Şi o carafă obişnuită din sticlă poate căpăta originalitate prin tratarea suprafeţelor în mod diferit, cu materiale care se combină armonios.
         Iată alte două produse create pe suportul unor carafe obişnuite, din sticlă, înnobilate prin materialele utulizate.
- prima variantă (carafă cu capacitate de 1 litru) este aurită pe suprafeţe parţial texturate, peste care au fost aplicate decoraţiunile din piele plană, încadrate apoi cu sfoară de cânepă;
- cea de a doua carafă (cu capacitatea de 0,75 litri) este realizată prin aplicarea foiţei de cupru pe suprafaţa plană a sticlei, peste care au fost ataşate decoraţiunile din piele texturată - imitaţie de piele de crocodil.
         Ambele carafe au toartele îmbrăcate în sfoară de cânepă, material ce a fost utilizat ca element de decor şi în alte zone de pe suprafeţele carafelor. Antichizarea lor a creat imaginea unui obiect vechi, găsit în podul casei, sporind originalitatea obiectelor.



        Unicitatea şi originalitatea obiectelor iese în evidenţă., fiind cadouri potrivite şi deosebite, indiferent de ocazie. Asta cu atât mai mult cu cât sunt şi funcţionale - vazele se pretează atât pentru florile proaspete, cât şi pentru aranjamente de flori uscate, putând fi amplasate oriunde în casă sau pe terasă; carafele pline pot fi folosite la ocazii sau sărbători, ca element central al mesei festive.

 
       Asa cum spuneam, o formă prestabilită poate fi tratată în diferite moduri, obiectele putând căpăta noi funcţionalităţi.
       De exemplu, un banal borcan poate fi prelucrat în mod original, pentru a fi utilizat în alte scopuri. În exemplele afişate, sunt fără închidere la partea superioară, concepute iniţial ca o mică vază pentru flori de câmp sau uscate (obiectul aurit) şi suport pentru ustensile lungi şi subţiri - creioane / pensule / cuţite, paie de plastic, etc. (obiectul argintat, la care s-a utilizat şi tehnica decupajului), dar se poate personaliza şi capacul în aceeaşi manieră cu corpul borcanului, devenind funcţional în scop de păstrare.



          Exemple pot fi multiple, iar ideile si originalitatea vin de la forma obiectului şi inspiraţia de moment. Combinaţiile de materiale, culori şi texturi, iar în final antichizarea obiectelor, implică muncă şi pasiune, rezultatul fiind un cadou absolut original, unicat.

          Preţuri de vânzare - obiecte:
- vază argintată - 100 ron;
- vază aurită - 85 ron;
- carafă aurită, cu decoraţiuni piele netedă - 150 ron;
- carafă cu foiţă cupru şi decoraţiuni piele texturată - 125 ron;
- borcanele decorative - 20 ron.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu